Originalbagarn och COOP i unik satsning

Originalbagarn har fått i uppdrag av COOP Sverige att delta i deras satsning på EMV, Egna märkesvaror, inom brödsektorn. I första hand rör det sig om 7 produkter ur vardagssortimentet med alldeles speciella förutsättningar.
Originalbagarn blir först i Sverige med att producera D-vitaminberikat bröd i stor skala vilket innebär att bröden UV-strålas för att frigöra naturliga D-vitaminer från jästten. Förutom ökat vitamininnehåll ökar också livslängden på det solbrända brödet och tendensen för t.ex. mögel minskar betydligt utan tillsatta konserveringsmedel.
D-vitamin är den vitamin vi har svårast att ta till oss under det mörka halvåret och med ett naturligt tillskott i bröd som är en basvara täcks en stor del av det behovet.

COOP och Originalbagarn möter här en internationell trend från länder som England och USA där många ledande brödleverantörer tar ansvar för D-vitamintillskottet.

Två av produkterna kommer att marknadsföras under varumärket Änglamark och fyller kravet för både Ekologiskt- och KRAV-märkt bröd. Vi har lagt stor möda i provköket för att få fram produkter som har samma höga kvalitet vad gäller smak och konsistens som de mest kända förebilderna.

Med sina drygt 650 butiker väntas COOP bli en av Originalbagarns största kunder och leveranserna startar v38.

-  Att ta hem såna här stora kunder inom EMV är normalt en årslång process, här har det tillkommit investeringar i fabriken i Växjö liksom ett stort arbete med KRAV-Certifiering, säger bolagets VD Magnus Norbäck, - I gengäld har vi inlett ett fördjupat samarbete med en av Sveriges viktigaste Livsmedelskedjor.

Originalbagarn är sedan tidigare certifierade inom BRC och Ekologisk produktion i båda sina produktionsanläggningar. BRC certifieringarna har fått högsta betyg.

 

Originalbagarn är moderbolag i en koncern som också äger Nynäsbageriet i Nynäshamn. Tillväxten är mycket stark och det som idag är en produktion rullande på ca 100 m.kr ryms i en total produktionskapacitet på 400 m.kr.

Kunder är nästan alla ledande livsmedelskedjor och grossister. Det bakas över 20 miljoner kanelbullar  hos Nynäsbageriet som är vår sötebrödsenhet varje år. Bageriet i Växjö är helt inriktat på matbröd bakat med tradition och nytänk i stordrift.

Börsintroduktionen på NGM är planerad till december 2016.

För ytterligare frågor,
Magnus Norbäck, VD och Koncernchef
magnus.norback@originalbagarn.se
070 220 88 35
originalbagarn.se

Läs som PDF-form