Kanelbullen tar Nynäsbageriet på en räkmacka till börsen

Nu står kanelbullens dag inför dörren och Nynäsbageriet som numera ingår i Originalbagarn-koncernen skruvar upp ugnarna till högsta temperatur för att möta efterfrågan. Under ett år så jäser, knådas och fylls över 20 miljoner bullar. Det bakas traditionella, ekologiska eller varianter mot kanelbullen som kardemumma- eller vaniljbullar i bageriet. De packas i vackra påsar, var […]

Originalbagarn och COOP i unik satsning

Originalbagarn har fått i uppdrag av COOP Sverige att delta i deras satsning på EMV, Egna märkesvaror, inom brödsektorn. I första hand rör det sig om 7 produkter ur vardagssortimentet med alldeles speciella förutsättningar. Originalbagarn blir först i Sverige med att producera D-vitaminberikat bröd i stor skala vilket innebär att bröden UV-strålas för att frigöra […]

Nynäsbageriet går samman med Originalbagarn

Originalbagarn AB är Sveriges ledande EMV-bageri som endast bakar på beställning av matbröd till större livsmedelskedjor, grossister och även till andra bagerier. EMV-Bageriet i Växjö är ett av landets största med en produktions-kapacitet på upp mot 30 miljoner bröd på tre industriella linjer. Originalbagarn är certifierade för Ekologisk produktion och är dessutom likt Nynäsbageriet certifierade […]

Originalbagarn erhöll BRC-Certifikat

Originalbagarn har under sitt första verksamhetsår genomfört tre Certifieringar varav den allra viktigaste, BRC-Certifiering, nu slutförts med allra bästa resultat, Grade A.  Certifieringsarbetet har letts av COO/VD Lotta Norling och Stf Platschef, Kvalites- och Miljöansvarig Marlene Lundgren i nära samarbete med konsultföretaget Anticimex. Certifieringen innebär att Originalbagarn visat att vi håller högsta standard avseende Kvalitet, […]

Originalbagarn startar Fabriksförsäljning

Nu ska Bakfickan, en del av Växjöbageriet Originalbagarn starta fabriksförsäljning i anslutning till bageriet på Storgatan 71 i Växjö. Bageriet har etablerat en försäljningsbod på företagets stora vändplan på baksidan av bageriet och kunderna ska kunna köra ända fram och köpa färskt bröd till extra lågt pris.

Originalbagarn Certifierat för EKO-logisk produktion

Originalbagarn Certifierat för EKO-logisk produktion 2014-10-30 Vid övertagandet av Växjöbagarn initierade Originalbagarn tre olikacertifieringsprocesser. Bolagets IP-certifikat är klart sedan tidigare och nuhar även certifiering enligt EU-lövet slutförts. Det innebär att Originalbagarndokumenterat de rutiner och produktionsmetoder som krävs för Ekologiskproduktion. Bolagets leverantörer av Ekologiska  råvaror, liksom produkterna, har också granskats och funnits godkända. Originalbagarns arbete med […]

Ny Kartongresare

Originalbagarn investerar i en ny kartongresare av modellen Prepac 3k som klarar att resa 10 kartonger per minut. Investeringen är en följd av att Originalbagarn helt slutar leverera bröd i de traditionella och mindre miljövänliga plastbackarna. Leverantör är DS Smith i Värnamo och maskinen förväntas vara i drift senast v.39 2014 och dubblar bageriets kapacitet för produktion av kartonger.

Ny Packlinje

Originalbagarn har investerat i en ny packlinje som i huvudsak ska understödja produktionen i Stickugnslinjen. Linjen planeras att helt användas för produktion av Ekologiskt bröd. Packlinjen består av Skivare, Packare, Förslutare, Skrivare och Metalldetektor och kommer att vara i drift från v.32 2014.

Nya kontor

Originalbagarn etablerar ett nytt säljkontor i Helsingborg. Kontoret är inhyst i moderna lokaler på Kullagatan 8 i centrala Helsingborg. Chef för försäljningen är Christer Lundh med bl.a. många år på Lockarps Försäljnings AB på sin meritlista. För Originalbagarn innbär detta kunskap och tradition då Kullens Bageri som ingick i Lockarps konkurs låg i Helsingborg. Originalbagarn och ägarna samlar […]