Om Nynäsbageriet | ProdukterProduktionFabriksförsäljningCertifiering

Nynäsbageriet ligger i Nynäshamn söder om Stockholm. Vi ägs sedan fyra generationer av familjen Björkman. Bageriet är ett den ena av de två produktionsanläggningar som utgör Originalbagarn AB, men med fortsatt ledning av den fjärde generationen Björkman.

Nynäsbageriet, med anor från slutet av 1800-talet, har under många år utvecklat en produktion som funnit balans mellan bageriets anrika tradition och nytänk. Flexibel anpassning präglar vårt förhållningssätt, vi ser alltid till kundens önskemål i första hand. Tillsammans med ledande butikskedjor och grossister i alla storlekar formar vi moderna bageriprodukter. Och vi uppskattar utmaningar, ingen order är för stor eller för liten.

Produkter

Kanelsnäckor, formbröd, frukostbröd, langos, panpizzabottnar, focaccia och kaffebröd är några av våra specialiteter, men spektrumet är bredare än så. Vi arbetar även med surdeg och skållningar och har ett brett sortiment av osötat och fiberrikt bröd. När det är säsong gör vi självklart även alla de traditionsenliga bakverken så som vörtlimpor och lussekatter.

Produktion

Med 35 anställda har Nynäsbageriet idag en genomsnittlig produktion på 50 ton/vecka. Kapaciteten i vår anläggning motsvarar det tredubbla. Vi producerar till exempel över 20 miljoner kanelbullar om året. På många sätt förenar vi tradition med nytänkande teknik. I två tunnelugnar lotsar vi produkter genom två helt automatiserade linjer. Via vårt digitala kvalitetssystem kan vi följa allt mätbart som temperaturer, vikt, färger, proportioner och tillverkningsprocessen att göra. Allt övervakas över ca 20 kameror som följer produktionens flöden. På så sätt möter vi beställarens tydliga förväntningar på slutprodukten.

Fabriksförsäljning

Utöver leverans till våra kunder på marknaden erbjuder vi en lokal fabriksförsäljning i Nynäshamn. Där kan du köpa pinfärskt bröd till fabrikspriser. Läs mer på butikens facebooksida.

Certifiering

BRC-Certifiering Grade AA, EU-lövet certifiering för Ekologisk produktion, KRAV certifierad.