Tradition och nytänk - hand i hand

Originalbagarn AB är ett svenskt EMV-bageri som har sina rötter i Lockarps Bageri och Växjöbagarn. Vi riktar oss mot stora aktörer vilka under eget varumärke förser marknaden med våra bröd av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Verksamheten är aktiv sedan många decennier och grundar sig i kvalitet och tradition, men strävar ständigt mot utveckling och förnyelse.

Vi har två produktionsanläggningar, en i Växjö under namnet Originalbagarn och en i Nynäshamn under namnet Nynäsbageriet. Vårt huvudkontor ligger på Södermalm i Stockholm.

I våra produktionsanläggningar har vi hela åtta produktionslinjer för allt från lösbakat och formbakat till stansat, kaffebröd och plåtbakat. Totalt jobbar vi under 140 baktimmar per dygn och har därmed en daglig kapacitet på 130 ton färdiga produkter.

Miljö och hållbarhet

Originalbagarn AB jobbar enligt ett miljöprogram med syfte att hålla miljöpåverkan till det lägsta möjligt. Exempelvis går våra fabriker på 100% grön el, vi prioriterar ekologiska produkter och vi följer kontinuerligt upp våra leverantörers miljöstatus.

Framtid och expansionsmöjligheter

Hos oss är utmaningar alltid välkomna och vår ambition är att aldrig sluta effektivisera vår produktion, utan att tumma det minsta på kvalitén. EMV-marknaden växer varje dag och därmed även vi. Vi strävar efter att fortsätta maximera vår kapacitet och leverera förstklassiga bageriprodukter till ännu fler.